Traditioner i Bakkegårdens Børnehave

Fødselsdage - Sådan gør vi

Når et barn har fødselsdag, holder vi fest i børnehaven.


Barnet er velkommen til at have kage, frugt, is (ikke slik) med som så bliver delt ud i forbindelse med frokosten.

 
Alle børn i børnehaven tegner en tegning til fødselsdagsbarnet, som bliver samlet til en bog.  Festen starter med, at den modsatte stue kommer med flaget og bogen, alle synger fødselsdagssang, vi råber hurra, og der bliver tændt stearinlys i barnets antal år. Alle børn er samlet, når vi "læser" bogen for fødselsdagsbarnet. Og ofte fortæller børnene, hvad de har tegnet specielt til fødselsdagsbarnet.  Til sidst deler fødselsdagsbarnet lækkerier (frugt/kage/is) ud.

 

 

Jul

December er en helt særlig tid. Vi afholder hvert år en juleklippedag hvor forældre og søskende inviteres til eftermiddagshygge i børnehaven.  I løbet af december får vi besøg af to nissebørn, der på skift besøger børnene fra dag til dag og ser hvor de bor.

Hvert år tager vi i personalegruppen stilling til, om der skal laves julegaver med børnene. 

 

Fastelavn

I tiden op til fastelavn laver børnene fastelavnsris og på dagen slår vi katten af tønden. Vi har valgt at holde fastelavn fredag før fastelavn ud fra en holdning om at så har børnene prøvet det på selve dagen og vi slutter ugen af med et brag af en fest. Vi leger forskellige lege bl.a. bid til "bolle" og snørrebånds spisning med hænderne på ryggen. Børnene er udklædte, kattekongen bliver kronet og vi spiser fastelavnsboller.

 

Sommerfest

Hvert år holder vi efter sommerferien en hyggelig fest for alle børn i børnehaven samt deres familier og de børn der netop er startet i skole. Forældrene henter deres børn kl 15.30 hvor festen starter. Alle medbringer en ret til fællesspisning og undervejs er der forskellige aktiviteter på legepladsen. Programmet bliver sammen med indbydelsen sendt ud på børnegenvej inden sommerferien.